ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!

ΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TV PLAYER

Εάν δεν μπορείτε να μας δείτε

στο παραπάνω πλαίσιο

κατεβάστε και εγκαταστήστε

το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

κάνωντας ΚΛΙΚ ΕΔΏ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!

DOWNLOADS

ΕΓΓΡΑΦΗ / NEWSLETTER
CONTACT

PostHeaderIcon ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης...
Η Δομή του Σχολείου

Το ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ διοικείται από την κοινότητα των Μαριανών Αδελφών, μοναχών εκπαιδευτικών και ανήκει στην Καθολική Εκκλησία.Το "Λεόντειο Λύκειο" λειτουργεί από το 1838 και είναι ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, δίχως προσωποπαγή επιχειρηματικό χαρακτήρα.

Είναι ένα Σχολείο Συνεργασίας διευθυντών, διδασκόντων, διοικητικών υπαλλήλων, βοηθητικού προσωπικού, μαθητών και γονέων, με κοινό χαρακτηριστικό το οικογενειακό πνεύμα και τον αλληλοσεβασμό όλων των συντελεστών.

Δημιουργεί συνθήκες αρμονικής συνύπαρξης και προσφέρει δυνατότητες ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών, διευκολύνοντας το διάλογο και την επικοινωνία. Προσφέρει στους νέους τα καλύτερα γνωστικά και πνευματικά εφόδια για να πετύχουν επαγγελματικά και κυρίως για να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες.

Επιδιώκει να καθοδηγήσει τους μαθητές του, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι, να πραγματοποιήσουν όσα επιδιώκουν στη ζωή και να θωρακιστούν για τυχόν αποτυχίες. Καλλιεργεί πνεύμα προσφοράς, αλληλεγγύης και ευγενούς άμιλλας.

Μέσα σε μια κοινωνία αέναων μεταβολών, επιδιώκει να ανανεώνεται και να εκσυγχρονίζεται, τόσο στον ηθικοπνευματικό, όσο και στον υλικοτεχνικό τομέα. Το "Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης" είναι μικτό και περιλαμβάνει δύο δημοτικά σχολεία: το εκπαιδευτήριο "Χρυσόστομος Σμύρνης" και το δημοτικό "Άγιος Διονύσιος", ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο. Οι χώροι που διαθέτει το Σχολείο είναι ευρείς και ιδιαίτερα λειτουργικοί, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου, σε μία έκταση 25 στρεμμάτων.

Στο εκπαιδευτήριο "Χρυσόστομος Σμύρνης" λειτουργούν τέσσερα τμήματα ανά τάξη, ενώ στο δημοτικό "Άγιος Διονύσιος" λειτουργούν δύο τμήματα ανά τάξη. Διδάσκονται υποχρεωτικά δύο ξένες γλώσσες: η Γαλλική με ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας και η Αγγλική σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Εκτός από το βασικό εκπαιδευτικό προσωπικό, στα δύο δημοτικά διδάσκουν επίσης δάσκαλοι των δύο ξένων γλωσσών, της μουσικής, της γυμναστικής, των καλλιτεχνικών και της πληροφορικής.

Και τα δύο δημοτικά είναι εξοπλισμένα με:
εργαστήρια πληροφορικής, φυσικής- χημείας, καλλιτεχνικών ειδικές αίθουσες διδασκαλίας των ξένων γλωσσών με οπτικοακουστικά μέσα αίθουσα μουσικής κλειστό γυμναστήριο θέατρο για γιορτές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, προβολές, σεμινάρια, εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά, ηχητικά και οπτικά μηχανήματα ειδικές αίθουσες για εκπαιδευτικές προβολές, κατάλληλα εξοπλισμένες με Η.Υ., Video, DVD, προβολέα, οθόνη, κλπ. αίθουσες συνεδριάσεων του προσωπικού γραφεία συναντήσεων του διδακτικού προσωπικού με του γονείς διαμορφωμένο χώρο για παιδική χαρά ειδικά εξοπλισμένους χώρους για την παροχή Α΄ Βοηθειών και στα δύο δημοτικά, με υπεύθυνες διπλωματούχους νοσοκόμες και γιατρό συνεργαζόμενο με το σχολείο.

Το Σχολείο διαθέτει επίσης, για όλους τους μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου), μία πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί καθημερινά με υπεύθυνο βιβλιοθηκονόμο.Επιπλέον, στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου υπάρχει εκκλησία 450 περίπου θέσεων, για τη Θεία Λειτουργία και όλες τις άλλες θρησκευτικές τελετές στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές των δύο δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Στο Γυμνάσιο - Λύκειο λειτουργούν πέντε τμήματα ανά τάξη, ενώ οι μαθητές χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, της πληροφορικής, της μουσικής, των καλλιτεχνικών και των μαθημάτων κατευθύνσεων και επιλογής του Λυκείου. Διδάσκονται υποχρεωτικά δύο ξένες γλώσσες: η Γαλλική με ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας και η Αγγλική σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Το κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου είναι εξοπλισμένο με: άνετες αίθουσες διδασκαλίας για τα θεωρητικά μαθήματα δύο αμφιθέατρα φυσικής και ένα εργαστήριο χημείας, εξοπλισμένα με τα απαραίτητα όργανα για τη διδασκαλία πειραμάτων ένα εργαστήριο τεχνολογίας ένα εργαστήριο βιολογίας με όργανα παρατήρησης κυττάρου, Η.Υ. με DVD, προβολέα, οθόνη, Scanner και Video τρία εργαστήρια πληροφορικής εργαστήριο καλλιτεχνικών, γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου βοηθητικές αίθουσες για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών αίθουσα μουσικής ειδική αίθουσα για εκπαιδευτικές προβολές, κατάλληλα εξοπλισμένη με Η.Υ., Video, DVD, προβολέα, οθόνη, κλπ. στεγασμένο υπαίθριο χώρο για το μάθημα της φυσικής αγωγής και γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ θέατρο 900 θέσεων για γιορτές, εκδηλώσεις, διαλέξεις, προβολές, σεμινάρια, εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά, ηχητικά και οπτικά μηχανήματα αίθουσα συνεδριάσεων του προσωπικού αίθουσα συναντήσεων του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς ειδικά εξοπλισμένο χώρο για την παροχή Α΄ Βοηθειών, με υπεύθυνη διπλωματούχο νοσοκόμα και γιατρό συνεργαζόμενο με το σχολείο.

Όλοι οι μαθητές είναι ασφαλισμένοι από το Σχολείο για την περίπτωση ατυχήματος και καλύπτονται για χρονικό διάστημα που εκτείνεται από μία ώρα πριν την προσέλευση μέχρι μία ώρα μετά τη λήξη του ημερησίου προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Λεοντείου Λυκείου

www.leonteios.gr