ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!

ΛΗΨΗ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TV PLAYER

Εάν δεν μπορείτε να μας δείτε

στο παραπάνω πλαίσιο

κατεβάστε και εγκαταστήστε

το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

κάνωντας ΚΛΙΚ ΕΔΏ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ!

DOWNLOADS

ΕΓΓΡΑΦΗ / NEWSLETTER
CONTACT

PostHeaderIcon ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ...

Η ιδέα του «Ομίλου Καινοτόμων Δράσεων» προέκυψε ύστερα από την ένταξη του σχολείου μας στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας κατά το περασμένο σχολικό έτος. Διαπιστώνοντας στην πράξη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στην ολοκλήρωση ενός πολύπλευρου σχεδίου εργασίας κατά την ώρα του σχολικού προγράμματος, καταλήξαμε στην πρόταση δημιουργίας του συγκεκριμένου ομίλου που θα έχει σαν στόχους:

  • Τη διαμόρφωση ενός πυρήνα μαθητών που θα παίρνει πρωτοβουλίες και θα συμμετέχει ενεργά σε ποικίλες δραστηριότητες που άπτονται θέματα μάθησης, πολιτισμού, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, ανθρωπίνων σχέσεων, κοινωνικού προβληματισμού, συνεργασίας και πολλών άλλων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.
  • Τη βιωματική μάθηση μέσα από καινοτόμα προγράμματα και ευχάριστες και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα συνδυάζουν τη χρήση νέων τεχνολογιών, τη μουσική, την υποκριτική, το χορό, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τις ξένες γλώσσες κ.α.

Συγκεκριμένα μέσα στα σχέδια των εργασιών του ομίλου που θα κινηθεί τη φετινή σχολική χρονιά γύρω από το κεντρικό ποιμαντικό θέμα: «Όλοι μαζί Δημιουργούμε!» εντάσσονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Παραγωγή ενημερωτικών video clip – ταινιών μικρού μήκους για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.
  • Δημιουργία τραγουδιών που σχετίζονται με τα θέματα της δράσης του ομίλου (σύνθεση – στιχουργική).
  • Ηχογράφηση τραγουδιού με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του σχολείου.
  • Διαδικτυακό Ραδιόφωνο με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών.
  • Κοινωνική δικτύωση των μαθητών (εντός Λεοντείου αλλά και με άλλα σχολεία) για ανταλλαγή απόψεων μέσα από τη διαπροσωπική τους επαφή στις εργασίες του ομίλου άλλα και μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες (facebook, blog, site κλπ).
  • Εκδρομές με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στόχο (Ανάμεσά τους και μια προσκυνηματική επίσκεψη για τους μαθητές του  Λυκείου στο Άγιο Όρος ή και σε άλλες μονές που μπορούν να συμμετάσχουν και μαθήτριες).

Μέσα από τις δράσεις μας επιθυμούμε να «δημιουργήσουμε όλοι μαζί»: σχέσεις φιλίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, ανεκτικότητας, χαράς, ελευθερίας. Επιθυμούμε να εμπνεύσουμε και να αναδείξουμε ενεργούς πολίτες που προβληματίζονται, αναζητούν λύσεις, αγαπούν τη ζωή, το περιβάλλον, την τέχνη, τη μάθηση, τη δημιουργική ψυχαγωγία.

Συντονιστής του Ομίλου είναι ο κ. Παντελής Ζούρας και συνεργάτες του οι καθηγητές: Δημήτρης Μπάρμπας, Νίκος Κρούσος, Βίβιαν Μπρούστα, Δημήτρης Γκαβέρας και Μαρία Κοκκαλάκη, οι οποίοι μέσα από συγκεκριμένους τομείς που αναλαμβάνουν επιβεβαιώνουν έμπρακτα πως «Όλοι μαζί δημιουργούμε!».

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Κ.Δ.

www.omikaidra.weebly.com